Veiniblogi

  • Vein, Veinidegustatsioonid ja veiniõhtusöögid

    Vein, Veinidegustatsioonid ja veiniõhtusöögid

    Veiniõhtu või veinikoolitus meie silmis näeb välja nagu huvitav teekond veinimaailma, sest Valamulli veinidest peab rääkima. Nii ajaloost, kui ka inimestest veinide taga, terroir’ist, traditsioonidest ja muidugi maitsetest.

    Read more

  • Valamulli Vinoteek teeb uksed lahti!

    Valamulli Vinoteek teeb uksed lahti!

    Veinipood ja vinoteek Pärnu mnt lähedal Uue Maailma jaanuari uudised: eDrinks Pärnu maanteel pani oma uksed kinni alates jaanuarist. Aga veinisõpradel pole põhjust kurta! Kvaliteetveinisõbrad ja önoloogiahuvilised on oodatud värskelt avatud vinoteeki, mis asub Pärnu maanteelt just paari minuti kaugusel: Koidu 108. Veinide valik on laienemas, on olemas võimalus kohapeal nautida veini klaasiga. Vinoteek on…

    Read more

  • Saksamaa riesling tipptootjalt

    Saksamaa riesling tipptootjalt

    Moseli veiniõhtu restoranis Loft ja Ürdid väike degustatsiooni kokkuvõte ehk kuidas meil läks… spoiler: oi-va-li-selt! Saksamaa Villa Huesgen kvaliteetveine, tehtud “õnnelike inimeste poolt”, sobitasime hoolikalt valitud roogadega meie heade partneritelt toidumaailmas: Loft ja Ürdid. Oleme rääginud veinide serveerimisest ning toitudega paaritamisest. Tervitusjoogiks vana hea traditsiooni järgi oli Valamully brut cremant de Limoux. Veiniõhtu menüü: Rieslingute…

    Read more

  • Champagne, šampanja, šamps

    Champagne, šampanja, šamps

    Prantsusmaa šampanja Epernay regioonist Tõsisematest mullidest rääkides…Nii nagu Valamully cremandid tulevad meil kahes värvis, sama reegel kehtib ka šampanja puhul: Champagne de Laroche Grande Cuvee brut ja Champagne de Laroche Rosé 1er CRU Nagu hr Churchill, suur šampanja austaja, kord oma lemmikjoogi kohta ütles: “In victory I deserve it; in defeat, I need it”. Meie…

    Read more

  • Nr 1 Prantsusmaa vahuvein – cremant

    Nr 1 Prantsusmaa vahuvein – cremant

    Cremant de Limoux Cremant de Limoux – klassikaline Prantsusmaa vahuvein Limoux piirkonnast, mis on tuntud kui vahuveinide kodukant. Vahuveinide valmistamisega alustasid nunnad Saint Hilaire benidiklaste kloostris aastal 1531, toodetakse kasutades champenoise meetodit. See oli just see maagiline kokkusattumus, mis viis pranstuse mulli ja eesti ilukirjakätt kokku ning Valamully etikett ilmus valgusele. Loodame, et me jagame…

    Read more

Item added to cart.
0 items - 0,00