Šampanja TEST

Prantsusmaa šampanja ning vahuveinid Itaaliast, Prantsusmaalt ja Uus-Meremaalt.

Charles de Laroche Cuvée Rosé Brut Premier Cru (NV)

Šampanja

Tootja: Paul Michel
Nimi: Champagne de Laroche Rose 1er CRU
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: Chardonnay ja 5% kuni 10% Pinot Noir
Värv: Õrn lõheroosa, tillukese mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, kirss, vaarikas, maasikas
Maitse: Elegantselt kreemjas mousse ja mineraalne tekstuur, puuviljane ja tsitruseliselt värske
Toit: ka ilma toitu või suupisteks sobiks külm lihavalik

Charles de Laroche Grande Cuvée Brut (NV)

Šampanja, Blanc de Noir

Tootja: Jean Noёl Haton
Nimi: Champagne de Laroche Brut
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay, Damery
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: 60% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir
Värv: roosa alatooniga, kuldse säraga, keskmise mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, roheline õun, röstsai ja vanilje
Maitse: Elegantselt värske, mineraalne, õrna puuviljase noodiga: virsikud, abrikoosid, röstsai, pika järelmaitsega, kus domineerivad tsitruselised noodid
Toit: ka ilma toitu, kerged suupisted, kala või mereannid

Valamully Cremant de Limoux Rose (NV, Prantsusmaa)

Cremant, vahuvein

Tootja: Albert Doulet Valamully
Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux
Serveerimise T: 7-9C.
Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir
Aroom: Maasikas, vaarikas, tsitruselised, värske aroomiga
Maitse: Keskmiselt happeline, marjane
Toit: Ideaalne tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks.
Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.

Valamully Cremant de Limoux Brut (NV, Prantsusmaa)

Cremant, vahuvein

Tootja: Albert Doulet Valamully
Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux. Serveerimise T: 7-9C.
Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir
Aroom: Õun, tsitruselised, pirn, värske aroomiga.
Maitse: Keskmiselt happeline, kerge
Toit: šampanjalik ja mõnus tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks.
Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.

MAN O’ WAR Tuulia (2011, Uus-Meremaa)

Vahuvein, Blanc de blancs

Värv: Kuldne, õrna mulliga ja vähese mousse’iga.
Aroom: Küpsetatud õun, pärm, tammevaat, mesi, brie, merengue.
Maitse: Ahjuõunad, merengue, pärm, mesi, kärjed, tamm, brie juust.
Toit: kõik võimalikud õunaküpsetised, kerged suupisted. Šampanja meetodil valmistatud ning puhtalt Chardonnay marjadest väärikas mull. Ideaalselt sobiks vintaaž stiilis šampanjade austajatele – ilus ümar ja küps, õrnalt happeline ning delikaatse mulliga.

Cantina di Trento Santacolomba Brut (NV, Itaalia)

Vahuvein, Trento DOC

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 8-10C
Viinamari: Joanniter, Solaris, Bronner
Värv: Õlgkollane, tillukese ja püsiva mulliga.
Aroom: Lilleline, saia ja pärmi nootidega, värske.
Maitse: Keskmise happelisusega, värske
Toit: aperitiiv ja tervitusjook, kerged suupisted, kala. 12 kuud pärmisettel, kvaliteetne ja värske Alpide spumante.

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)

Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 8-10C
Viinamari: 100% Chardonnay
Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga.
Aroom: elegantne, puuviljane ja aromaatne, pärmi noodiga.
Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega..

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut Nature; Metodo Classico (NV, Itaalia)

Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 8-10C
Viinamari: 100% Chardonnay
Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga.
Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga.
Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Rose Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)

Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 6-8C
Viinamari: 100% Pinot Nero
Välimus: Selge, õrnroosa värv, püsiva tillukese mulliga.
Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga.
Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Ancestrale (NV, Itaalia)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 6-8C
Viinamari: 100% Chardonnay
Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga, alguses elav, lõpus kreemjas.
Aroom: selge, peen, ebaküdooniamarmelaadi noodiga, saia koorik, röstitud sarapuupähkel ja joogurt.
Maitse: elegantne ja püsiv, tsitruseline ja lõpus mineraalse noodiga; tõeline üllatus aga ootab pudeli põhjas, kus pärmisettel on oluline roll. Isegi kui need muudavad veini alguses uduseks, tugevdavad nad maitse komplektsust, mahlasust, äratuntavat saiakooriku nooti. Kui oled kunagi proovinud Milkisit või Calpist ning sulle meeldib eksperimenteerida, siis seda tasub proovida!
Toit: Kui vein on selge, sobib väga hästi mereandide, värskete juurviljatega ja külmade suupistetega. Kui vein on udune, siis paremini sobiksid pearoad, liharoad, vorstid või grillitud liha.

Prantsusmaa vahuvein – Methode Traditionnelle Vin Mousseaux

Klassikalisel meetodil valminud vahuvein

Tootja: Chereau Carre
Päritoluriik: Prantsusmaa, Loire
Serveerimise T: 10-12C
Viinamari: 100% Melon de Bourgogne
Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga.
Aroom: kriidine, selge, värske, ebaküdoonia, õun, virsik, pärm.
Maitse: värske ja püsiv, mineraalse noodiga, kergelt mõrkjas. Öko põhimõttega veinikasvatus, viinapuud 40-60 aastat vanad.

Itaalia vahuvein – M.Sa Clementina Montalcino Rosé – Metodo Classico Rosé – Pas Dosé

Klassikalisel meetodil valmistatud roosa vahuvein Toscaanast

Tootja: Tenuta il Poggione
Viinamari: 100% Sangiovese
Päritoluriik: Itaalia, Toskaana
Serveerimise T: 6-8C
Värv: õrn roosa
Aroom: elegantne ja värske, punased marjad, tsitruselised
Maitse: värske, kuiv
Toit: mitmekesised maitsete kombinatsioonid suitsulõhega, juustudega ja viilutatud lihaga. Käsikorje, 24 kuud pärmisettel, kaks kuud pudelis peale desgorgement’i. Ei ole lisatud suhkrut – pas dosé meetod. Puhas ja värske maitse. 

Item added to cart.
0 items - 0,00