Šampanja

Prantsusmaa šampanja ning vahuveinid Itaaliast, Prantsusmaalt ja Uus-Meremaalt.

Šampanja / champagne / Vahuvein / Sparkling wine

Šampanja
Tootja: Paul Michel
Nimi: Champagne de Laroche Rose 1er CRU
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: Chardonnay ja 5% kuni 10% Pinot Noir
Värv: Õrn lõheroosa, tillukese mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, kirss, vaarikas, maasikas
Maitse: Elegantselt kreemjas mousse ja mineraalne tekstuur, puuviljane ja tsitruseliselt värske

Toit: ka ilma toitu või suupisteks sobiks külm lihavalik

Šampanja, Blanc de Noir
Tootja: Jean Noёl Haton
Nimi: Champagne de Laroche Brut
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay, Damery
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: 60% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir
Värv: roosa alatooniga, kuldse säraga, keskmise mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, roheline õun, röstsai ja vanilje
Maitse: Elegantselt värske, mineraalne, õrna puuviljase noodiga: virsikud, abrikoosid, röstsai, pika
järelmaitsega, kus domineerivad tsitruselised noodid

Toit: ka ilma toitu, kerged suupisted, kala või mereannid

Cremant, vahuvein
Tootja: Albert Doulet Valamully

Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux Serveerimise T: 7-9C. Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir Aroom: Maasikas, vaarikas, tsitruselised, värske aroomiga Maitse: Keskmiselt happeline, marjane  Toit: Ideaalne tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks. Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.

Cremant, vahuvein
Tootja: Albert Doulet Valamully Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux. Serveerimise T: 7-9C. Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir Aroom: Õun, tsitruselised, pirn, värske aroomiga. Maitse: Keskmiselt happeline, kerge  Toit: šampanjalik ja mõnus tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks. Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.
MAN O’ WAR Tuulia (2011, Uus-Meremaa)
Vahuvein, Blanc de blancs
Värv: Kuldne, õrna mulliga ja vähese mousse’iga. Aroom: Küpsetatud õun, pärm, tammevaat, mesi, brie, merengue. Maitse: Ahjuõunad, merengue, pärm, mesi, kärjed, tamm, brie juust. Toit: kõik võimalikud õunaküpsetised, kerged suupisted. Šampanja meetodil valmistatud ning puhtalt Chardonnay marjadest väärikas mull. Ideaalselt sobiks vintaaž stiilis šampanjade austajatele – ilus ümar ja küps, õrnalt happeline ning delikaatse mulliga.
Cantina di Trento Santacolomba Brut (NV, Itaalia)
Vahuvein, Trento DOC
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 8-10C Viinamari: Joanniter, Solaris, Bronner

Värv: Õlgkollane, tillukese ja püsiva mulliga. Aroom: Lilleline, saia ja pärmi nootidega, värske. Maitse: Keskmise happelisusega, värske
Toit: aperitiiv ja tervitusjook, kerged suupisted, kala. 12 kuud pärmisettel, kvaliteetne ja värske Alpide spumante.

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 8-10C Viinamari: 100% Chardonnay

Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga. Aroom: elegantne, puuviljane ja aromaatne, pärmi noodiga. Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut Nature; Metodo Classico (NV, Itaalia)
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 8-10C Viinamari: 100% Chardonnay

Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga. Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga. Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Rose Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 6-8C Viinamari: 100% Pinot Nero

Välimus: Selge, õrnroosa värv, püsiva tillukese mulliga. Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga. Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Ancestrale (NV, Itaalia)
Job Title
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 6-8C Viinamari: 100% Chardonnay

Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga, alguses elav, lõpus kreemjas. Aroom: selge, peen, ebaküdooniamarmelaadi noodiga, saia koorik, röstitud sarapuupähkel ja joogurt. Maitse: elegantne ja püsiv, tsitruseline ja lõpus mineraalse noodiga; tõeline üllatus aga ootab pudeli põhjas, kus pärmisettel on oluline roll. Isegi kui need muudavad veini alguses uduseks, tugevdavad nad maitse komplektsust, mahlasust, äratuntavat saiakooriku nooti. Kui oled kunagi proovinud Milkisit või Calpist ning sulle meeldib eksperimenteerida, siis seda tasub proovida! Toit: Kui vein on selge, sobib väga hästi mereandide, värskete juurviljatega ja külmade suupistetega. Kui vein on udune, siis paremini sobiksid pearoad, liharoad, vorstid või grillitud liha.

Prantsusmaa vahuvein – Methode Traditionnelle Vin Mousseaux
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein
Tootja: Chereau Carre

Päritoluriik: Prantsusmaa, Loire Serveerimise T: 10-12C Viinamari: 100% Melon de Bourgogne Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga. Aroom: kriidine, selge, värske, ebaküdoonia, õun, virsik, pärm. Maitse: värske ja püsiv, mineraalse noodiga, kergelt mõrkjas. Öko põhimõttega veinikasvatus, viinapuud 40-60 aastat vanad.

Sparkling rose tuscan wine
Itaalia vahuvein – M.Sa Clementina Montalcino Rosé – Metodo Classico Rosé – Pas Dosé
Klassikalisel meetodil valmistatud roosa vahuvein Toscaanast
Tootja: Tenuta il Poggione Viinamari: 100% Sangiovese

Päritoluriik: Itaalia, Toskaana Serveerimise T: 6-8C Värv: õrn roosa Aroom: elegantne ja värske, punased marjad, tsitruselised Maitse: värske, kuiv  Toit: mitmekesised maitsete kombinatsioonid suitsulõhega, juustudega ja viilutatud lihaga.  Käsikorje, 24 kuud pärmisettel, kaks kuud pudelis peale desgorgement’i. Ei ole lisatud suhkrut – pas dosé meetod. Puhas ja värske maitse. 

Item added to cart.
0 items - 0,00