Prantsusmaa šampanja ning vahuveinid Itaaliast, Prantsusmaalt ja Uus-Meremaalt.

Charles de Laroche Cuvée Rosé Brut Premier Cru (NV)
Šampanja
Tootja: Paul Michel
Nimi: Champagne de Laroche Rose 1er CRU
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: Chardonnay ja 5% kuni 10% Pinot Noir
Värv: Õrn lõheroosa, tillukese mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, kirss, vaarikas, maasikas
Maitse: Elegantselt kreemjas mousse ja mineraalne tekstuur, puuviljane ja tsitruseliselt värske
Toit: ka ilma toitu või suupisteks sobiks külm lihavalik

Charles de Laroche Grande Cuvée Brut (NV)
Šampanja, Blanc de Noir
Tootja: Jean Noёl Haton
Nimi: Champagne de Laroche Brut
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay, Damery
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: 60% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir
Värv: roosa alatooniga, kuldse säraga, keskmise mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, roheline õun, röstsai ja vanilje
Maitse: Elegantselt värske, mineraalne, õrna puuviljase noodiga: virsikud, abrikoosid, röstsai, pika järelmaitsega, kus domineerivad tsitruselised noodid
Toit: ka ilma toitu, kerged suupisted, kala või mereannid

Gratiot & Cie Brut Almanach N1
Šampanja
Tootja: Gratiot & Cie
Nimi: Champagne Brut Almanach N1
Päritoluriik: Prantsusmaa
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: 85% Pinot Meunier, 15% Chardonnay. Suuremas jaos 2015.a. saagist ning 51% 2013 ja 2014.a. saakidest
Värv: kahvatu kollane kuldse säraga, keskmise mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne
Maitse: Šampanja, mis oma maitses annab edasi tootja oskuste ja terroiri olemust ja autentsust. Saab nautida igal kellaajal või erilistel põhjustel ka toitudeta. Sobib nt õuna-kaneelipiruka või lamba tajine’iga. Suhkrusisaldus: 9 g/l. Meetod: temperatuurikontrolliga roostevaba terasest mahutites, 98% veinist on läbinud malolaktilise fermentatsiooni ja 2% kääritatud vaatides. Terroir: Savine, lubjarikas pinnas, vähe liiva. Segu 7. ümbritsevast külast, peamiselt lõunapoolse kaldega.
Hõbemedal: Bettane & Desseauve 2021 / Pronksmedal: International Wine Challenge 2021 / Pronksmedal: Decanter 2020 / Hõbemedal: International Wine Challenge

Gratiot & Cie Boisé Brut Almanach N2
Šampanja
Tootja: Gratiot & Cie
Nimi: Champagne Boise Brut Almanach N2
Päritoluriik: Prantsusmaa
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: 69% Pinot Meunier, 31% Chardonnay (Valdavalt 2018.a. saagist ja 22% 2016.a. saagist)
Värv: kahvatu kollane kuldse säraga, keskmise mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne
Maitse: Oma karakteriga, vaatides valminud cuvée. Lummab oma keerukuse ja maitserikkusega. Suurepärane aperitiivina, ideaalne toidu kõrvale – juustud ja risotod. Gurmaanidele mõeldud boisé!
Suhkrusisaldus: 5g/l / Meetod: 21% temperatuurikontrolliga roostevaba terasest mahutites ja 79% fermentatsioon vaatides. Ei ole läbinud malolaktilise fermentatsiooni / Terroir: Les Creusettes (Saulchery), Les Gouges (Saulchery), La Pelle à Four (Charly Sur Marne), Azy Sur Marne ja Bonneil.
Boisé prantsuskeelest tähendab “puidust”, “metsast”. Veini kontekstis viitab see veini valmistamise meetodile, ehk tammevaadile. Vaat annab veinile puiduseid noote, nagu vanilje, vürtsid ja mõnikord kerge suitsususe.

Gratiot & Cie Millésime 2016 Blanc de Noirs Extra Brut
Šampanja
Tootja: Gratiot & Cie
Nimi: Champagne Millésime 2016 Blanc de Noirs Extra Brut
Päritoluriik: Prantsusmaa
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: 69% Pinot Meunier, 31% Pinot Noir
Värv: kahvatu kollane kuldse säraga, keskmise mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, kollased puuviljad
Maitse: Peen kompleksus, mille fookuses on viljaseid noote ja ilusat värskust Toit: Ideaalne aperitiivina. Sobib röstitud linnuliha või jõekala kõrvale.
Suhkrusisaldus: 4,5 g/l / Meetod: temperatuurikontrolliga roostevaba terasest mahutites, 100% veinist on läbinud malolaktilise fermentatsiooni / Terroir: Les Gains (Saulchery), Les Creusettes (Saulchery), Les Gouges (Saulchery).

Champagne Léguillette-Romelot Brut
Šampanja
Tootja: Léguillette-Romelot
Nimi: Champagne Léguillette-Romelot Brut
Päritoluriik: Prantsusmaa
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: Pinot Blanc, Petit Meslier, Arbanne, Chardonnay, Meunier & Pinot Noir / 28% 2017.a. reservveveinid
Värv: elav hele, õlgkollaste varjunditega, peen ja elav mull
Aroom: hurmaale omane joodine aroom ja apelsiniõied, värske mandli ja sidruni noodid, mis avanevad lubjapuuõie, virsiku, passionivilli, ananassi ja magusate vürtside noodideks
Maitse: koorene ja elav, mahlase viljalihaga apelsinile ja sidrunile omane happelisus, elegantne ja suus sulav järelmaitse, hurmaa (jood) Toit: Ideaalne aperitiivina. Sobib röstitud linnuliha või jõekala kõrvale.
Suhkrusisaldus: 9 g/l / Meetod: 3 aastat pärmisettel, malolaktiline kääritamine roostevabast terasest mahutites / Pudelite arv: 4091 tk

Champagne Léguillette-Romelot Millésime 2018
Šampanja
Tootja: Léguillette-Romelot
Nimi: Champagne Léguillette-Romelot Millésime 2018
Päritoluriik: Prantsusmaa
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: Pinot Blanc, Petit Meslier, Arbanne, Chardonnay, Meunier & Pinot Noir
Värv: kaunis ja lühiajaline vahutamine, peened ja säravad mullid, hele, kahvatukollane, sidrunikollase alatooniga
Aroom: elegantne ja rikkalik aroom, esile tulevad värsked puuviljased ja lillelised aroomid – akatsia, roheline õun ja bergamott. Mõne aja pärast ilmuvad nektariini, ingveri ja ebaküdoonia noodid
Maitse: pehme ja delikaatne tekstuur, koorene ja puuviljane; kerge sametine happesus. Järelmaitse on puuviljane ja lilleline, rikastatud piparmündi nootidega. Toit: Ideaalne aperitiivina, kerged suupisted
Suhkrusisaldus: 7,90 g/l / Meetod: 4 aastat pärmisettel; malolaktiline kääritamine roostevabast terasest mahutites

Champagne Léguillette-Romelot Blanc de Blancs 2018
Šampanja
Tootja: Léguillette-Romelot
Nimi: Champagne Léguillette-Romelot Millésime 2018
Päritoluriik: Prantsusmaa
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: Pinot Blanc, Petit Meslier, Arbanne & Chardonnay
Värv: kergelt vahutav, peen mull, läbipaistev, mesikollaste alatoonidega, mis annavad vihjet värskele ja nüansirikkasele veinile
Aroom: laimiiõiete, sidruni ja ebaküdoonia noodid avanevad või, pirni, virsiku, ananassi ja akaatsiamee noodideks
Maitse: puuviljane, mahlakas, happeline ja suurepärane püsivusega, järelmaitses Les Anciens Cépages e viinamarjasordid annavad elavat iseloomu ja üllatavaid aroome. Toit: Ideaalne aperitiivina. Sobib röstitud linnuliha või jõekala kõrvale.
Suhkrusisaldus: 6,80 g/l / Meetod: 5 aastat pärmisettel, malolaktilise kääritamine roostevabast terasest mahutites / Pudelite arv: 2021 tk

Valamully Cremant de Limoux Rose (NV, Prantsusmaa)
Cremant, vahuvein
Tootja: Albert Doulet Valamully
Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux
Serveerimise T: 7-9C.
Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir
Aroom: Maasikas, vaarikas, tsitruselised, värske aroomiga
Maitse: Keskmiselt happeline, marjane
Toit: Ideaalne tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks.
Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.

Valamully Cremant de Limoux Brut (NV, Prantsusmaa)
Cremant, vahuvein
Tootja: Albert Doulet Valamully
Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux. Serveerimise T: 7-9C.
Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir
Aroom: Õun, tsitruselised, pirn, värske aroomiga.
Maitse: Keskmiselt happeline, kerge
Toit: šampanjalik ja mõnus tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks.
Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.

MAN O’ WAR Tuulia (2011, Uus-Meremaa)
Vahuvein, Blanc de blancs
Värv: Kuldne, õrna mulliga ja vähese mousse’iga.
Aroom: Küpsetatud õun, pärm, tammevaat, mesi, brie, merengue.
Maitse: Ahjuõunad, merengue, pärm, mesi, kärjed, tamm, brie juust.
Toit: kõik võimalikud õunaküpsetised, kerged suupisted. Šampanja meetodil valmistatud ning puhtalt Chardonnay marjadest väärikas mull. Ideaalselt sobiks vintaaž stiilis šampanjade austajatele – ilus ümar ja küps, õrnalt happeline ning delikaatse mulliga.

Cantina di Trento Santacolomba Brut (NV, Itaalia)
Vahuvein, Trento DOC
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 8-10C
Viinamari: Joanniter, Solaris, Bronner
Värv: Õlgkollane, tillukese ja püsiva mulliga.
Aroom: Lilleline, saia ja pärmi nootidega, värske.
Maitse: Keskmise happelisusega, värske
Toit: aperitiiv ja tervitusjook, kerged suupisted, kala. 12 kuud pärmisettel, kvaliteetne ja värske Alpide spumante.

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 8-10C
Viinamari: 100% Chardonnay
Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga.
Aroom: elegantne, puuviljane ja aromaatne, pärmi noodiga.
Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega..

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut Nature; Metodo Classico (NV, Itaalia)
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 8-10C
Viinamari: 100% Chardonnay
Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga.
Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga.
Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Rose Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein (spumante)
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 6-8C
Viinamari: 100% Pinot Nero
Välimus: Selge, õrnroosa värv, püsiva tillukese mulliga.
Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga.
Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Ancestrale (NV, Itaalia)
Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento
Serveerimise T: 6-8C
Viinamari: 100% Chardonnay
Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga, alguses elav, lõpus kreemjas.
Aroom: selge, peen, ebaküdooniamarmelaadi noodiga, saia koorik, röstitud sarapuupähkel ja joogurt.
Maitse: elegantne ja püsiv, tsitruseline ja lõpus mineraalse noodiga; tõeline üllatus aga ootab pudeli põhjas, kus pärmisettel on oluline roll. Isegi kui need muudavad veini alguses uduseks, tugevdavad nad maitse komplektsust, mahlasust, äratuntavat saiakooriku nooti. Kui oled kunagi proovinud Milkisit või Calpist ning sulle meeldib eksperimenteerida, siis seda tasub proovida!
Toit: Kui vein on selge, sobib väga hästi mereandide, värskete juurviljatega ja külmade suupistetega. Kui vein on udune, siis paremini sobiksid pearoad, liharoad, vorstid või grillitud liha.

Prantsusmaa vahuvein – Methode Traditionnelle Vin Mousseaux
Klassikalisel meetodil valminud vahuvein
Tootja: Chereau Carre
Päritoluriik: Prantsusmaa, Loire
Serveerimise T: 10-12C
Viinamari: 100% Melon de Bourgogne
Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga.
Aroom: kriidine, selge, värske, ebaküdoonia, õun, virsik, pärm.
Maitse: värske ja püsiv, mineraalse noodiga, kergelt mõrkjas. Öko põhimõttega veinikasvatus, viinapuud 40-60 aastat vanad.

Itaalia vahuvein – M.Sa Clementina Montalcino Rosé – Metodo Classico Rosé – Pas Dosé
Klassikalisel meetodil valmistatud roosa vahuvein Toscaanast
Tootja: Tenuta il Poggione
Viinamari: 100% Sangiovese
Päritoluriik: Itaalia, Toskaana
Serveerimise T: 6-8C
Värv: õrn roosa
Aroom: elegantne ja värske, punased marjad, tsitruselised
Maitse: värske, kuiv
Toit: mitmekesised maitsete kombinatsioonid suitsulõhega, juustudega ja viilutatud lihaga. Käsikorje, 24 kuud pärmisettel, kaks kuud pudelis peale desgorgement’i. Ei ole lisatud suhkrut – pas dosé meetod. Puhas ja värske maitse.