Šampanja

Prantsusmaa šampanja ning vahuveinid Itaaliast, Prantsusmaalt ja Uus-Meremaalt.

Šampanja / champagne

Charles de Laroche Cuvée Rosé Brut Premier Cru (NV)

Tootja: Paul Michel
Nimi: Champagne de Laroche Rose 1er CRU
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: Chardonnay ja 5% kuni 10% Pinot Noir
Värv: Õrn lõheroosa, tillukese mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, kirss, vaarikas, maasikas
Maitse: Elegantselt kreemjas mousse ja mineraalne tekstuur, puuviljane ja tsitruseliselt värske

Toit: ka ilma toiduta või suupisteks sobiks külm lihavalik

Charles de Laroche Grande Cuvée Brut (NV) Blanc de noir

Tootja: Jean Noёl Haton
Nimi: Champagne de Laroche Brut
Päritoluriik: Prantsusmaa, Epernay, Damery
Serveerimise T: 6-10C
Viinamari: 60% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir
Värv: roosa alatooniga, kuldse säraga, keskmise mulliga
Aroom: Värske, kerge, delikaatne, roheline õun, röstsai ja vanilje
Maitse: Elegantselt värske, mineraalne, õrna puuviljase noodiga: virsikud, abrikoosid, röstsai, pika
järelmaitsega, kus domineerivad tsitruselised noodid

Toit: ka ilma toiduta või kergete suupistetega, kala või mereanniroogadega

Vahuvein / Sparkling wine

Valamully cremant rose

Valamully Cremant de Limoux Rose (NV, Prantsusmaa)

Tootja: Albert Doulet Valamully Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux Serveerimise T: 7-9C. Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir Aroom: Maasikas, vaarikas, tsitruselised, värske aroomiga Maitse: Keskmiselt happeline, marjane  Toit: Ideaalne tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.

Valamully cremant brut

Valamully Cremant de Limoux Brut (NV, Prantsusmaa)

Tootja: Albert Doulet Valamully Päritoluriik: Prantsusmaa, Languedoc-Roussillon, Limoux. Serveerimise T: 7-9C. Viinamari: 50% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 30% Pinot Noir Aroom: Õun, tsitruselised, pirn, värske aroomiga. Maitse: Keskmiselt happeline, kerge  Toit: Ideaalne šampanjalik ja mõnus tervitusjook, kerged suupisted, sobib ka kvaliteetkokteilideks. Väike tootja, pereettevõte, käsikorje. 18 kuud pärmisettel.

MAN O’ WAR Tuulia (2011, Uus-Meremaa)

Tootja: Man o’ War, Waiheke Päritoluriik: Uus-Meremaa, Waiheke saar Serveerimise T: 12C Viinamari: 100% Chardonnay

Värv: Kuldne, õrna mulliga ja vähese mousse’iga. Aroom: Küpsetatud õun, pärm, tammevaat, mesi, brie, merengue. Maitse: Ahjuõunad, merengue, pärm, mesi, kärjed, tamm, brie juust. Toit: kõik võimalikud õunaküpsetised, kerged suupisted. Šampanja meetodil valmistatud ning puhtalt Chardonnay marjadest väärikas mull. Ideaalselt sobiks vintaaž stiilis šampanjade austajatele – ilus ümar ja küps, õrnalt happeline ning delikaatse mulliga.

Santa colomba spumante italia

Itaalia vahuvein – spumante

Cantina di Trento Santacolomba Brut (NV, Itaalia)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 8-10C Viinamari: Joanniter, Solaris, Bronner

Värv: Õlgkollane, tillukese ja püsiva mulliga. Aroom: Lilleline, saia ja pärmi nootidega, värske. Maitse: Keskmise happelisusega, värske
Toit: aperitiiv ja tervitusjook, kerged suupisted, kala.

12 kuud pärmisettel, kvaliteetne ja värske Alpide spumante.

Itaalia vahuvein – spumante

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 8-10C Viinamari: 100% Chardonnay

Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga.

Aroom: elegantne, puuviljane ja aromaatne, pärmi noodiga.

Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Itaalia vahuvein – spumante Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Brut Nature; Metodo Classico (NV, Itaalia)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 8-10C Viinamari: 100% Chardonnay

Välimus: Selge, õlgkollane värv, püsiva tillukese mulliga.

Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga.

Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Itaalia vahuvein – spumante

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Rose Brut; Metodo Classico (NV, Itaalia)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 6-8C Viinamari: 100% Pinot Nero

Välimus: Selge, õrnroosa värv, püsiva tillukese mulliga.

Aroom: elegantne, lilleline, puuviljane ja aromaatne, pärmi ja saiakooriku noodiga.

Maitse: värske, mineraalne, kompleksne, pika järelmaitsega.

Itaalia vahuvein – spumante

Cantina di Trento Zell Trento D.O.C Ancestrale (NV, Itaalia)

Tootja: Cantina di Trento Päritoluriik: Itaalia, Trento Serveerimise T: 6-8C Viinamari: 100% Chardonnay

Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga, alguses elav, lõpus kreemjas.

Aroom: selge, peen, ebaküdooniamarmelaadi noodiga, saia koorik, röstitud sarapuupähkel ja joogurt

Maitse: elegantne ja püsiv, tsitruseline ja lõpus mineraalse noodiga; tõeline üllatus aga ootab pudeli põhjas, kus pärmisettel on oluline roll. Isegi kui need muudavad veini alguses uduseks, tugevdavad nad maitse komplektsust, mahlasust, äratuntavat saiakooriku nooti.

Kui oled kunagi proovinud Milkisit või Calpist ning sulle meeldib eksperimenteerida, siis seda tasub proovida!

Toit:

Kui vein on selge, sobib väga hästi mereandide, värskete juurviljatega ja külmade suupistetega.

Kui vein on udune, siis paremini sobiksid pearoad, liharoad, vorstid või grillitud liha.

Prantsusmaa vahuvein – Methode Traditionnelle Vin Mousseaux

Orgueil (NV, Prantsusmaa)

Tootja: Chereau Carre Päritoluriik: Prantsusmaa, Loire Serveerimise T: 10-12C Viinamari: 100% Melon de Bourgogne

Välimus: Selge, õlgkollane värv, intensiivse tillukese mulliga.

Aroom: kriidine, selge, värske, ebaküdoonia, õun, virsik, pärm.

Maitse: värske ja püsiv, mineraalse noodiga.

Öko põhimõttega veinikasvatus, viinapuud 40-60 aastat vanad.

Itaalia vahuvein – M.Sa Clementina Montalcino Rosé – Metodo Classico Rosé – Pas Dosé

Tootja: Tenuta il Poggione

Päritoluriik: Itaalia, Toskaana

T: 6-8C

Viinamari: 100% Sangiovese

Värv: õrn roosa

Aroom: elegantne ja värske, punased marjad, tsitruseline

Maitse: värske, kuiv 

Toit: mitmekesised maitsete kombinatsioonid suitsulõhega, juustudega ja viilutatud lihaga. 

Käsikorje, 24 kuud pärmisettel, kaks kuud pudelis peale desgorgement’i. Ei ole lisatud suhkrut – pas dosé meetod. Puhas ja värske maitse. 

Item added to cart.
0 items - 0,00